maandag 1 juni 2009

Friese Fiets ELFSTEDENTOCHT 240km




Het kruisje is binnen!Mijn eerste.


Wist niet van te voren of ik deze toch zou volbrengen in een redelijke tijd, had limiet op 20.30 gezet ivm met laatste trein vanuit Sneek (ook weer 12 km fietsen vanuit Bolsward).

Kon in startgroep 13 starten om 06.37 wat eerder 07.30 is geworden vanwege de enorme drukte in Bolsward.Prachtig weer, stalende zon de hele dag (factor 40 creme deed zijn werk) en een matige NO wind. Met tegenwind vertrokken naar Dokkum waar het van belang was om goed te 'plakken' achter een groep met een redelijk tempo (25-30km/u).testen hoe de benen zijn op deze eerste noordelijk rondje weer naar Bolsward(130km). Kwam om 14.00 aan en voelde me fit voor de zuidelijke laatste ronde! Kwam gelukkig vele andere ligfietsers tegen die er zin in hadden.Nog even samen een cola gedronken in een cafe in de buurt van Sloten(Alleen cola mocht...reden:voor het suikerwater). De harde NO-wind speelde vele fietsers parten op de laatste 45 km. van Oudemirdum via Stavoren naar Bolsward, had nog energie over om deze groepen in te halen. aankomst :19.00 netjes voor een eerste keer. Met dank aan de Baron (zonder voorderailleur(kabel kapot) en zonder handschoenen en spiegel(vergeten..).
Trein van 20.29 vanuit Sneek naar Amsterdam. 23.30 in A'dam. Lekker high en moe .
2 kilo afgevallen...
Weer fit de volgende dag op mijn werk verschenen?!..

Geen foto's gemaakt...de Nokia N82 cameraphone houd niet van warm weer:(

Met dank aan Jaring Huijser uit Harlingen waar ik de de nacht daarvoor kon overnachten en die mij in de vroege morgen met zijn auto naar Bolsward bracht.

De exotische namen van de route:)
Bolsward, Schettens, Witmarsum, Arum, Kimswerd, Harlingen, Herbayum, Franeker, Dongjum, Tzummarum, Minnertsga, St.Jacobiparochie, St. Annaparochie, Vrouwenparochie, Oude Leye, Hallum, Marrum, Ferwert, Blije, Holwerd, Hantum, Hiaure, Dokkum, Sybrandahuis, Birdaard, Bartlehiem, Wijns, Miedum, Lekkum, Leeuwarden, Dronrijp, Hatsum, Bayum, Winsum, Spannum, Kubaard, Hichtum, Bolsward, Nijland, Ysbrechtum, Sneek, IJlst, Jutrijp, Hommerts, Spannenburg, Tjerkgaast, Sloten, Wyckel, Balk, Kippenburg, Oudemirdum, Mirns, Laaxum, Stavoren, Molkwar, Hindeloopen, Workum, Parrega, Bolsward.

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd man met je eerste kruisje , goed gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met het uitrijden van je eerste elfstedentocht, pas op ... het werkt verslavend :p.

    BeantwoordenVerwijderen